Webnieuws Wichelen

Wednesday, 17 Aug 2022

Update20:58

You are here: Actualiteit Sportnieuws Eerste memorial Gustaaf Van De Putte
Error
  • Error loading feed data.
04
Jan
2009

Eerste memorial Gustaaf Van De Putte

Read more...Oordegem/Wichelen - De eerste memorial Gustaaf Van De Putte, oprichter van atletiekclub Eerlijk Streven uit Wichelen, bracht afgelopen weekend minder atleten dan verwacht op de been. "Enkele clubs die hun deelname toezegden haakten af." vertelt Eerlijk Streven voorzitter Wim Heyse. Bij temperaturen rond het vriespunt waren er ook heel wat lopers die de toestand van het parcours niet goed vonden. Toch is Heyse over het algemeen tevreden met de opkomst. Wel is hij ontgoocheld over de gebrekkige medewerking van moedervereniging Vlierzele Sportief.

"Nogal wat atleten van Vlierzele zijn elders gaan lopen en dat is toch een jammere zaak." vertelt hij. Volgend jaar komt er in elk geval een tweede editie van de memorial. "Hopelijk kunnen we dan in Wichelen lopen."

Wichelse scholieren sterk op memorial

Read more...De Wichelse meisjesscholieren van Eerlijk Streven presteerden bijzonder sterk op de eerste memorial Gustaaf Van De Putte, de overleden stichter van hun club, in Oordegem. De 15-jarige Belgisch Kampioene Nena Leunis, afkomstig uit Wichelen, liep alweer een schitterende tijd en werd eerste voor Evelien Van Havere van het Lebbeekse Atletiek Toekomst. Ook de derde plaats was voor de Wichelse club met Evelien Van Der Elst. Nena mocht het overwinningsboeket in ontvangst nemen van Paul Van Malderen, voorzitter van Vlierzele Sportief.