Webnieuws Wichelen

Wednesday, 17 Aug 2022

Update20:58

You are here: Actualiteit Algemeen nieuws "Gemeente verantwoordelijke voor slechte toestand steenweg"
22
Jan
2010

"Gemeente verantwoordelijke voor slechte toestand steenweg"

Wichelen - Steven De Vos (Vlaams Belang) vindt dat de gemeente Wichelen, ondanks dat ze de slechte toestand van het wegdek al maanden aankaarten, toch medeverantwoordelijk is voor de talrijke putten. De Vos wijst er op dat hij destijds toen het gemeentebestuur een advies moest geven over de overdracht van de steenweg van de provincie naar het Vlaams Gewest op aangedrongen had in het advies op te nemen dat er eerst herstel moest gebeuren. Ook de tonnagebeperking in de Veerstraat in Uitbergen ligt volgens hem mee aan de oorzaak van 'de slechtste baan van Vlaanderen'.

Het voorstel van De Vos om een voorwaardelijk advies te geven bij de overdracht mits een belofte tot herstelling werd destijds weggelachen door de meerderheid en ook nu bleek toekomstig burgemeester Kenneth Taylor achter dat standpunt staan. "Alle gemeente hebben een positief advies gegeven. We hadden geen keus." reageerde hij. De opmerking over de tonnagebeperking deed hij af als flauwekul. "Die tonnagebeperking is slechts 1 dag actief geweest en is al sinds de werken aan de Ledebaan opgeschort, waardoor ook vandaag nog geen extra vrachtverkeer door onze gemeente rijdt." meende hij. Niemand van de oppositiepartijen wees Taylor er op dat de maatregel opgeschort werd toen de Aquafinwerken richting Schoonaarde opgestart werden en dat de tonnagebeperking in de Veerstraat terug ingevoerd werd zodra het Wichelse Bogaert opnieuw bereikbaar was.

Luc Van Herreweghe (CD&V) was wel van oordeel dat het dreigen met een proces niet echt geloofwaardig is omdat "Wichelen stilaan de reputatie krijgt voor het minste processen aan te spannen." Ook Steven De Vos kon moeilijk geloven dat de gemeente het Vlaams Gewest voor de rechter zal dagen.

Schepen van mobiliteit Danny Praet nuanceerde de uitspraken en wees er op dat de gemeente vandaag, vrijdag 22 januari, aan tafel zit met de verantwoordelijken van de dienst wegen en verkeer om maatregelen te bekijken. Raadslid Karel Vandermijnsbruggen drong aan om dringend iets te doen aan het fietspad en het vuil op zijn minst weg te vegen. Praet beloofde dat te bekijken na de vergadering.