Het voorstel van De Vos om een voorwaardelijk advies te geven bij de overdracht mits een belofte tot herstelling werd destijds weggelachen door de meerderheid en ook nu bleek toekomstig burgemeester Kenneth Taylor achter dat standpunt staan. "Alle gemeente hebben een positief advies gegeven. We hadden geen keus." reageerde hij. De opmerking over de tonnagebeperking deed hij af als flauwekul. "Die tonnagebeperking is slechts 1 dag actief geweest en is al sinds de werken aan de Ledebaan opgeschort, waardoor ook vandaag nog geen extra vrachtverkeer door onze gemeente rijdt." meende hij. Niemand van de oppositiepartijen wees Taylor er op dat de maatregel opgeschort werd toen de Aquafinwerken richting Schoonaarde opgestart werden en dat de tonnagebeperking in de Veerstraat terug ingevoerd werd zodra het Wichelse Bogaert opnieuw bereikbaar was.
Luc Van Herreweghe (CD&V) was wel van oordeel dat het dreigen met een proces niet echt geloofwaardig is omdat "Wichelen stilaan de reputatie krijgt voor het minste processen aan te spannen." Ook Steven De Vos kon moeilijk geloven dat de gemeente het Vlaams Gewest voor de rechter zal dagen.
Schepen van mobiliteit Danny Praet nuanceerde de uitspraken en wees er op dat de gemeente vandaag, vrijdag 22 januari, aan tafel zit met de verantwoordelijken van de dienst wegen en verkeer om maatregelen te bekijken. Raadslid Karel Vandermijnsbruggen drong aan om dringend iets te doen aan het fietspad en het vuil op zijn minst weg te vegen. Praet beloofde dat te bekijken na de vergadering.