Webnieuws Wichelen

Tuesday, 27 Sep 2022

Update20:58

You are here: Actualiteit Algemeen nieuws 1.000 wandelaars voor 1ste Bergenmeersentocht
Error
  • Error loading feed data.
08
May
2007

1.000 wandelaars voor 1ste Bergenmeersentocht

Read more...Wichelen - De eerste officiële tocht van de piepjonge wandelvereniging De Schooiers was meteen een schot in de roos. Meer dan 1.000 wandelaars lieten zich inschrijven. De eerste Bergenmeersentocht bood maar liefst 6 wandelafstanden aan tussen 6 en 30km. "De eerste wandelaars arriveerden om 05.50 uur. Het begin van een héél drukke dag..." vertelt Eric De Baere.

Maar liefst 1009 wandelaars namen deel aan de eerste officiële wandeltocht. In volgorde van grootte ontvingen De Schooiers: Egmont Zottegem (71 deelnemers), de Schooiers (68 dln.) verder Postiljon Merelbeke (49 dln.), in totaal waren 94 clubs vertegenwoordigd. Deze clubs afkomstig uit alle windstreken van Vlaanderen (o.a. Westende, Zoersel, Terneuzen, Boezinge), verder nog 85 individuelen (niet aangeslotenen bij een wandelclub) waren vol lof voor de organisatie. Ook de gratis maiwein die werd aangeboden door de organiserende club werd bijzonder geapprecieerd.
"Laat ons duidelijk zijn: dit opent perspectieven naar de toekomst toe." benadrukt De Baere. "Wandelclub de Schooiers wil op deze sportieve manier nog duizenden wandelaars laten kennis maken met Groot-Wichelen."
De club is ambitieus naar de toekomst toe: "Voor de Schooierstocht op 23 december verwachten we 2.000 deelnemers en misschien kunnen we ooit de de Nationale wandeldag naar Wichelen halen." droomt De Baere die zich in naam van de club ook wil verontschuldigen voor de tijdelijke verkeershinder die hun organisatie heeft meegebracht bij de buurtbewoners.

 

Meer weten over de Bergenmeersentocht of De Schooiers in het algemeen: www.deschooiers.be