Webnieuws Wichelen

Tuesday, 27 Sep 2022

Update20:58

You are here: Actualiteit Algemeen nieuws Ook Serskampse scouts in Brussel
01
May
2007

Ook Serskampse scouts in Brussel

Read more... Serskamp/Brussel - Zo'n 25.000 oudere scouts kampeerden het voorbije weekend op een dertiental plaatsen in en rond de hoofdstad. Op zondag kregen ze in Brussel het gezelschap van zo'n 70.000 jongere scouts en gidsen. Ook de scouts van Serskamp was er bij met een delegatie van 70 jongeren op zaterdag en op zondag steeg de Serskampse teller naar de 100. Eén ding is zeker, 100 jaar scouting vier je niet alleen en laat je zeker  niet ongemerkt voorbijgaan.

Op zaterdag 28 april stond het perron van Wetteren station al boordevol met enthousiaste jongeren uit Serskamp, Massemen en Wetteren. De jonggivers (12-14 jaar) reisden af naar Zottegem om er met 600 andere leeftijdsgenoten deel te nemen aan een grote activiteit die werd georganiseerd door enkele leiding van de scouts van Serskamp. De givers (15-17 jaar) van het district Land van Rhode trokken naar Oudenaarde en de Jin (18 jaar) spoorde naar Geraardsbergen om er een heus vlottenspel te spelen op de Gavers.

Read more...Overnachten deed de scouts van Serskamp in Kortenberg, samen met de andere scouts van de gouw Land van Egmont. De puike organisatie zorgde voor een gigantisch tentenkamp om er zo’n 2000 jongeren te slapen te leggen nadat deze zich eerst hadden gevuld met een overheerlijke barbecue. Toen de zondagse wekdienst om 7 uur ervoor zorgde dat slapen onmogelijk werd, werden op een half uur tijd zo’n 150 tenten afgebroken. Werken op een nuchtere maag vraagt om een stevige maaltijd en die was voorzien. Spek met eieren incluis voor iedereen in Kortenberg. In colonne ging het vervolgens terug naar het station waar een trein hen allen naar de hoofdstad bracht.

Daar werden ze verenigd met alle andere Belgische scouts, maar door de schitterende organisatie was er van chaos op geen enkel moment sprake. De kapoenen (6-8 jaar) zorgden er in het park van Ossegem voor dat de vredesduif haar veertjes terug kreeg in alle kleuren van de regenboog. Het park van Laken opende voor de welpen en de kabouters (9-11 jaar) de poorten voor een grote missie. Zij dienden de ruziënde natuurelementen water, vuur, land en lucht met elkaar te verzoenen. De jonggivers trokken in patrouilles de stad in om geleid door foto’s, symbolen en andere tochttechnieken hun weg naar nieuwe uitdagingen terug te vinden. Voor de givers en de jin stond een Mission Possible op het programma rond engagement.

Read more...De dag werd afgesloten met een gigantische parade. En masse vulde de scouts van over heel het land de toegangsweg naar het Koning Boudewijnstadion. Daar aangekomen werd het feestweekend afgesloten met een wervelende show, bijgewoond door Prins Filip. Met de trein spoorde iedereen terug huiswaarts en zo eindigde het op één na grootste scoutsevenement ooit ter wereld. (Michael Casteels / Foto's Stan Aelterman)

 

  Dim lights Embed Embed this video on your site