Webnieuws Wichelen

Saturday, 19 Sep 2020

Update20:58

You are here: Actualiteit Sportnieuws Vlierzele Sportief breekt met Eerlijk Streven
05
Jul
2009

Vlierzele Sportief breekt met Eerlijk Streven

Wichelen - Atletiekvereniging Vlierzele Sportief uit Oordegem heeft de samenwerking opgezegd met haar Wichelse afdeling Eerlijk Streven. Voor de Wichelse club zijn er nu drie mogelijkheden: zelfstandig verder gaan, aansluiting zoeken bij een andere club of de samenwerking heronderhandelen.

"Vlierzele Sportief heeft de samenwerking met de Wichelse club stopgezet omwille van een negatieve escalatie van pijnpunten, onbegrip en wantrouwen. We merkten al een tijdje, zowel intern als via de media, dat er vanuit Wichelen vrij weinig respect was voor ons.
Daarenboven lagen de financiële verwachtingen van Wichelen naar ons toe onrealistisch hoog en hadden we een verschillende visie qua sportief beleid. Om al deze redenen hebben wij ons protocolakkoord opgezegd", vertelt VS-voorzitter Paul Van Malderen.

"Het was geen eenvoudige beslissing, maar in overleg met onze sponsors hebben we op de algemene vergadering beslist de negatieve spiraal definitief te doorbreken." Van Malderen benadrukt wel dat ze de aangegane verplichting om de club en atleten van Wichelen financieel en materieel zal nakomen tot het samenwerkingsakkoord in september afloopt.

Bij Eerlijk Streven Wichelen werden alle atleten al samengeroepen voor een vergadering over de toekomst van de club, maar officieel wou niemand reageren.