Webnieuws Wichelen

Sunday, 7 Mar 2021

Update20:58

You are here: Actualiteit Sportnieuws SK Wichelen houdt niet op te bestaan!
22
May
2007

SK Wichelen houdt niet op te bestaan!

Wichelen - SK Wichelen ontvangt de jongste dagen tal van ongeruste vragen over de toekomst en het voortbestaan van de voetbalclub. "Er circuleren momenteel hardnekkige geruchten dat wij volgen seizoen geen plein meer zullen hebben. Laten we duidelijk zijn: hier is niets van aan!" laat het bestuur ons in een mededeling weten.
De verwarring heeft vermoedelijk te maken met de plannen om in de toekomst een nieuwe woonwijk te bouwen op de gronden van het klooster en het voetbalplein.

Eerste schepen Kenneth Taylor (SAMEN) argumenteerde vorige week nog dat Speelplein Kwispeltje, momenteel gehuisvest in de gemeenteschool, moest verhuizen naar de site Eurowathelet in Serskamp omwille van deze bouwplannen. "Vermoedelijk hebben mensen één en ander onjuist aan elkaar geknoopt en worden deze geruchten nu uit onwetendheid verder verspreidt." Nochtans maakt het terrein van SK Wichelen deel uit van deze bouwplannen, maar is het, tot op heden, nog steeds eigendom van het gemeentebestuur. Het blijft dan ook zeker gedurende het volgende seizoen ter beschikking van de voetbalclub. "Het schepencollege heeft ons ook gegarandeerd dat wij actief zullen betrokken worden in de zoektocht naar een oplossing en eventueel een nieuwe locatie. Voorlopig is het nog helemaal niet duidelijk wanneer het terrein moet wijken voor deze bouwplannen."
Indien het zo ver komt dat het plein dient te verdwijnen, zal het gemeentebestuur vermoedelijk een poging doen om de drie eerste ploegen te laten fuseren. Ook voor de oudere jeugdploegen zou dit een oplossing kunnen zijn, want zowel de jeugdploegen van SOS Schellebelle als Eendracht Serskamp lanceerden een oproep voor nieuwe jeugdspelers. Voorlopig zijn deze denkpistes echter niet aan de orde en blijft er voor het net gedregradeerde SK Wichelen maar één doel: zo snel mogelijk terug in derde spelen.