Webnieuws Wichelen

Tuesday, 7 Jul 2020

Update20:58

You are here: Actualiteit Algemeen nieuws Tweede versie voor dwergpapegaaienboek
13
Oct
2012

Tweede versie voor dwergpapegaaienboek

Read more...Serskamp – Dirk Van den Abeele uit Serskamp, specialist van Agaporniden of dwergpapegaaien, heeft net een tweede versie van zijn boek ‘Agaporniden, Handboek en naslaggids’ klaar. “Van de eerste versies werden wereldwijd meer dan 70.000 exemparen verkocht en nu is een volledig herwerkte Nederlandse versie van deel 1 klaar”, vertelt de man. Daarin wordt een uitbreid overzicht van de bestaande soorten binnen het genus Agapornis, het verhaal achter hun ontdekkingen, de eerste beschrijvingen, hun natuurlijk habitat en hun status in het wild weergegeven. Verder is er info over taxonomie en evolutie van het genus Agapornis, hun huisvesting in avicultuur, voeding, hoe er mee te fokken, verzorging en nog veel meer te lezen.


Het eerste deel telt 176 pagina en bevat meer dan 150 foto's, waarvan er veel in hun natuurlijk habitat in Afrika gemaakt zijn en kost 29,95 euro. In tegenstelling tot vorige editie kan dit boek enkel via internet besteld worden. Verzending naar Nederland of België is echter gratis.
Deel twee met daarin alle beschikbare info over de bestaande mutanten is voorzien voor eind dit jaar. Dat deel zal ongeveer 500 pagina’s en foto’s van de meeste mutaties en combinaties bevatten. De opbrengst van beide boeken gaat integraal naar onderzoek naar deze vogels.
Meer info en bestellen: klik hier.