Webnieuws Wichelen

Monday, 10 Aug 2020

Update20:58

You are here: Actualiteit Algemeen nieuws Oppositie vol lof voor jeugd- en cultuurcentrum
19
Jul
2010

Oppositie vol lof voor jeugd- en cultuurcentrum

Wichelen - De kritische noten van oppositiepartij CD&V over de integratie van het cultuurcentrum in het jeugdcentrum aan de Anker in Serskamp verdwenen als sneeuw voor de zon na de deskundige toelichting van jeugd- en cultuurschepen Yvan De Coninck en burgemeester Kenneth Taylor (beiden SAMEN). Dolf Lammens (CD&V) stak zelf de loftrompet omdat de meerderheid "het aandurfde om slechte plannen aan te passen".

Burgemeester Kenneth Taylor reageerde daarop dat de plannen helemaal niet slecht waren. "Ik ben er nog steeds van overtuigd dat we een prachtig project hadden met de toneelzaal aan de pastorij. De economische realiteit dwingt ons echter andere paden te bewandelen en de integratie van de toneelzaal in het jeugdcentrum is wat dat betreft de beste keuze", lichtte Taylor toe. Lammens was het daarmee eens, maar kon toch niet nalaten te vragen waarom tijdens de gemeenteraad van mei zo geheimzinnig gedaan werd over de aankoop van de grond van het klooster naast de pastorij. "Blijkbaar wisten jullie toen al wat de bedoeling was, maar wij kregen enkel als antwoord dat de aankoop nodig was voor openbaar nut. Jullie hebben niet echt gelogen, maar ons toch wel in het vage gelaten", stelde hij
Taylor verontschuldigde zich daarvoor, maar antwoordde dat het op dat moment niet anders mogelijk was. "Op die datum moesten we nog een akkoord bereiken over onze gewijzigde plannen voor de pastorij. Omdat we niet wilden dat de aannemer alles in de krant zou vernemen, was de vage uitleg op dat moment de enige optie."
CD&V stelde nog wat vragen over de schadevergoeding die de gemeente nu zal moeten betalen omdat de plannen aangepast werden. Daarover blijkt al een mondeling akkoord te zijn, maar het formele deel moet nog gebeuren. In welke grootorde die schadevergoeding zal liggen werd niet bekend gemaakt.