Webnieuws Wichelen

Thursday, 6 Aug 2020

Update20:58

You are here: Actualiteit Algemeen nieuws Gemeenteraad niet lastig vallen voor futiliteiten
19
Apr
2010

Gemeenteraad niet lastig vallen voor futiliteiten

Wichelen - Oppositiepartijden CD&V/N-VA en Vlaams Belang vinden dat het schepencollege beter zelf beslissingen neemt in plaats van daarmee naar de gemeenteraad te komen. Aanleiding van die uitspraak was de goedkeuring van een bladblazer voor de technische dienst voor een bedrag van 500 euro en de adviesvraag voor de plaatsing van camera’s bij twee bedrijven.

"Dergelijke beslissing vallen toch onder het gewoon dagelijks beheer. Straks moeten we hier ook nog aankopen van onderhoudsmateriaal goedkeuren.', stelde VB-raadslid Steven De Vos naar aanleiding van de aankoop van de bladblazer. Schepen van openbare werken Bert Van Malderen was het daar duidelijk mee eens. “De techische dienst wacht inderdaad al een hele tijd op dit nieuw materiaal.”, gaf hij toe. De oppositiepartijden gaven daarop te kunnen dat aankopen tot 1.000 euro gerust door het college kunnen beslist worden.

Dolf Lammens (CD&V) vroeg ook om de gemeenteraad geen adviezen te vragen als dat niet strikt noodzakelijk is. "Een bedrijf dat een aanvraag doet om binnen bewakingscamera's te plaatsen moet volgens mij geen advies krijgen van de gemeenteraad.", meende hij.  Burgemeester Kenneth Taylor lichtte toe dat een van de camera’s deels de openbare weg filmt en dat een nieuwe wetgeving verplicht om advies van de gemeente te vragen. Hij verwacht dat de aanvraag de eerste is en dat er nog heel – onder andere van de diverse bankfilialen – zullen volgen.