Webnieuws Wichelen

Monday, 10 Aug 2020

Update20:58

You are here: Actualiteit Algemeen nieuws Trucje met Ruimtelijk Structuurplan sloopt laatste hindernis voor sporthal
08
Mar
2010

Trucje met Ruimtelijk Structuurplan sloopt laatste hindernis voor sporthal

Wichelen - Schepen Kristof De Smet reageerde enorm ontgoocheld toen oppositiepartijen CD&V en N-VA tegen het ruimtelijk structuurplan stemden. "Ik begrijp niet waarom jullie hier tegen kunnen zijn. Dit is absoluut noodzakelijk om de komst van de sporthal te garanderen." stelde hij. De Smet haalde ook hard uit naar N-VA. Beide partijen reageerden dat het structuurplan meer bevat dan de komst van de sporthal. CD&V was het bovendien niet eens met de woonbehoeftestudie.

CD&V wees er op dat de woonbehoefte, die in het ruimtelijk structuurplan naar voor wordt geschoven om te verantwoorden dat het binnengebied Bellekouter waar ook de sporthal komt aangesneden wordt, gebaseerd is op foute gegevens. CD&V-raadslid Dolf Lammens wees confronteerde burgemeester Kenneth Taylor hiermee en deze bevestigde dat er inderdaad creatief omgesprongen was met het cijfermateriaal. "We hebben inderdaad een andere interpretatie gemaakt dan gebruikelijk. Dat was een noodzakelijk trucje omdat 15 extra gronden te kunnen aansnijden aan de Bellekouter." stelde hij. Lammens wees er op dat beleidsopties die gemaakt worden op basis van een foutieve woonbehoeftenstudie kunnen uitgesloten worden. Zorgen daarover maakt taylor zich echter niet. "Ons structuurplan is voorgelegd aan de provincie en zij hebben geen opmerkingen geformuleerd." Vlaams Belang onthield zich bij de stemming en CD&V en N-VA stemden, tot grote frustratie van sportschepen Kristof De Smet, tegen het plan.
"Jullie maken van de sporthal al jaren een speerpunt, maar stemmen nu tegen. Onbegrijpelijk." meende hij. Beide fracties reageerden dat het structuurplan heel wat meer bevat dan de sporthal. "We gaan niet akkoord met het geheel van het structuurplan." reageerden Luc Van Leuven (CD&V) en Dietlinde Bombeke (N-VA). Bombeke kreeg meteen de wind van voren. "U hebt nochtans uw mond niet open gedaan om enige opmerking te geven." kaatste De Smet de bal meteen naar Bombeke terug. Daarop volgde een wellens-nietes spelletje over wiens 'schuld' het is dat het vroegere plan destijds niet goedgekeurd werd.