Webnieuws Wichelen

Wednesday, 3 Mar 2021

Update20:58

You are here: Actualiteit Algemeen nieuws Minder gauwdiefstallen
23
May
2007

Minder gauwdiefstallen

Wetteren/Wichelen/Laarne - In het arrondissement Dendermonde, waartoe ook de gemeenten Wetteren, Laarne en Wichelen behoren, is het aantal aangegeven gauwdiefstallen in twee jaar tijd gedaald van 625 naar 531.  Dat blijkt uit cijfers van de Federale Overheidsdient Justitie. De recentste gegevens hebben betrekking op het jaar 2005.

Gauwdiefstallen vinden meestal plaats ter gelegenheid van een grote volkstoeloop zoals markten of andere gelegenheden van samenkomst. Het zijn dan ook vooral de grotere steden en gemeenten die me dit fenomeen geconfonteerd worden. Tal van politiezones hebben intussen projecten opgezet om deze problematiek te bestrijden. Zo zet de politie in Wetteren agenten in tijdens de wekelijkse donderdagmarkt.
De gemeentebesturen en de lokale politiezones nemen steeds meer initiatieven om de bevolking te sensibiliseren in de problematiek van gauwdiefstal. Uittredend minister van justitie Laurette Onkelinkx moedigt alle steden en gemeenten die getroffen worden door zakkenrollers aan om dergelijke projecten te ontwikkelen. Bij de lokale politie in elke zone is trouwens de folder ,,geef gauwdieven geen kans'' verkrijgbaar.