Webnieuws Wichelen

Sunday, 7 Mar 2021

Update20:58

You are here: Actualiteit Algemeen nieuws Minder truckers voor 13de editie "Mensen Als Een Ander"
22
May
2007

Minder truckers voor 13de editie "Mensen Als Een Ander"

Serskamp - Het voorbije weekend vond de dertiende editie van "Mensen Als Een Ander" plaats. De organisatoren haalden vorig jaar net de honderd niet en wilden dit jaar die magische grens doorbreken. Het mocht helaas niet zijn: slechts 67 truckers bliezen verzamelen op het Serskampse Dorpsplein. De actie, onder meer georganiseerd door Marc Schuddinck, zijn zus An en Annie De Coensel, had tot doel gehandicapten uit hun sociaal isolement te halen. Marc Schuddinck zet zich al meer dan tien jaar in voor gehandicapten.

"We willen meer nog dan vroeger naar buiten treden. We willen het taboe rond gehandicapt zijn zo snel mogelijk doorbreken. Het wordt nog te veel doodgezwegen", vindt An Schuddinck. De opbrengst van de actie gaat naar de aankoop van speelgoed en apparaten voor instellingen voor mensen met een handicap.

Toch wordt de formule niet door iedereen evenveel gewaardeerd. Zo verleende de gemeente Wetteren enkel haar toelating om haar grondgebied te kruisen indien er niet geclaxonneerd werd. De gemeente Wichelen voerde dit verbod niet in. Hier waren dan ook nogal wat klachten over lawaaioverlast op het moment dat de caravaan passeerde. Vooral studenten, die in deze periode van het jaar over de boeken gebogen zitten, deden hun beklag.