Webnieuws Wichelen

Sunday, 7 Mar 2021

Update20:58

You are here: Actualiteit Algemeen nieuws Luc Van Leuven hekelt gedrag van burgemeester en schepenen
20
May
2007

Luc Van Leuven hekelt gedrag van burgemeester en schepenen

Wichelen - Gemeenteraadslid Luc Van Leuven (CD&V) heeft tijdens een toegevoegd punt aan de agenda van de gemeenteraad kritiek geuit op het optreden van burgemeester Werner Van der Eecken (SAMEN) en een schepen tijdens een ontvangst van het ACV bij het schepencollege.

Het ACV voerde, net als in alle andere gemeenten, een actie rond ,,werkvriendelijke gemeente''. Tijdens het bezoek aan het schepencollege werd de woordvoerder van het ACV door burgemeetser Van der Eecken onderbroken waarna de burgemeester en schepen Kristof De Smet (SAMEN) de zaal verlieten. Alleen schepen Conny Beelaert (Sp.a) bleef zitten. Volgens Luc Van Leuven kan het niet dat het schepencollege misbruikt wordt voor persoonlijke rancune.
Burgemeester Werner Van der Eecken kon zich op de gemeenteraad niet verdedigen omwille van zijn afwezigheid. Kristof De Smet deed dat wel. De Smet: ,,Nadat de CD&V uit elkaar viel heeft het ACV mij en Conny De Corte uit het kernbestuur gezet. Nochtans sta ik achter de visie van het ACV, en doe dat nu nog. Ik ben er uitgegooid omdat ik niet meer tot de CD&V behoor.''
Volgens Luc Van Leuven is dat niet de kern van de zaak. Van Leuven:

Het is ongehoord dat een vereniging die op het schepencollege te gast is op die manier wordt behandeld, ongeacht wat er tussen bepaalde personen is gebeurd. Daar moet het schepencollege boven staan. Ik vraag dat de betrokkenen zich hiervoor verontschuldigen. En wat het buiten gooien betreft, men kan niet voor Anderlecht en Club Brugge tegelijk spelen.
(JVB)