Webnieuws Wichelen

Sunday, 13 Jun 2021

Update20:58

You are here: Actualiteit Algemeen nieuws Schepen Conny Beelaert breekt met Sp.a
Error
  • Error loading feed data.
17
May
2007

Schepen Conny Beelaert breekt met Sp.a

Read more...
Wichelen -
Schepen Conny Beelaert heeft gebroken met haar partij Sp.a. Dat mocht blijken tijdens de gemeenteraad in Wichelen waar Conny Beelaert haar ontslag uit de gemeenteraad introk tot groot ongenoegen van haar partij Sp.a.

Volgens Sp.a-voorzitter Marianne Toch waren er nochtans duidelijke afspraken gemaakt. Wanneer Conny Beelaert ocmw-voorzitter én schepen zou zijn zou ze ontslag nemen uit de gemeenteraad. Dan bleef ze ocmw-voorzitter en bleef ze ook als toegevoegd schepen in het schepencollege zetelen. Op die manier kwam er in de gemeenteraad een plaats vrij voor een extra Sp.a-verkozene. Dat zou dan Marnix Bontinck worden. Conny Beelaert had haar ontslag ingediend maar kwam daar op terug en blijft in de gemeenteraad zitten. ,,Een persoonlijke beslissing'' zegt Beelaert. ,,Geen partijstandpunt'' roept Toch. Toch distantieert zich in naam van de Sp.a van de persoonlijke beslissing van Beelaert. Meer wou de voorzitter daar niet over zeggen. Er zal nu gekeken worden hoe het verder moet.
Marnix Bontinck wist vooraf dat Beelaert haar ontslag had ingetrokken maar woonde de gemeenteraad toch bij. Volgens hem heeft Beelaert zichzelf met deze beslissing buiten het partijbestuur geplaatst en zal de situatie nu binnen de partij-afdeling, maar ook provinciaal en nationaal, besproken worden. Een mogelijk gevolg is dat Beelaert uit de partij wordt gezet maar dat moet Sp.a nationaal beslissen. De herrie binnen de Sp.a tussen het bestuur en Conny Beelaert zou al langer bestaan. ,,We kunnen met Beelaerrt al sinds december niets meer aanvangen'' zegt Bontinck. (JVB)