Webnieuws Wichelen

Sunday, 13 Jun 2021

Update20:58

You are here: Actualiteit Algemeen nieuws Gemeente bouwt jeugdcentrum in Serskamp
17
May
2007

Gemeente bouwt jeugdcentrum in Serskamp

Read more...
Serskamp -
De gemeente Wichelen gaat een jeugdcentrum inrichten op de site van de voormalige schoenen- en plasticfabriek Eurowathelet aan het Anker in Serskamp. In dit ruime leegstaande gebouw zijn er mogelijkheden zat.

De jeugddienst kan er komen, er is plaats voor repetitieruimte, er is speelruimte rond het gebouw waar bijvoorbeeld een skatepark kan komen en er is ruimte genoeg voor een jeugdinformatiepunt en vergaderlokalen. Eurowathelet is echter niet de ideale plaats om een fuifzaal in te richten zegt schepen van jeugd Kenneth Taylor. De grote zaal van 30 op 15 meter biedt wel tal van andere mogelijkheden.

Deze plannen zijn een ideale oplossing voor de problemen waarmee momenteel de speelpleinwerking Kwispeltje en Chiro Hadewijch kampen maar ook voor de niet georganiseerde jeugd zegt Taylor. De niet georganiseerde jeugd is moeilijk te bereiken. In het nieuwe jeugdcentrum in Serskamp zouden ze dan terecht kunnen om bijvoorbeeld op internet te surfen. Voor de invulling van de site zal de gemeente zich baseren op de noden die aan het licht kwamen na bevragingen van de jeugddienst en de jeugdraad. Het schepencollege zal nu een ontwerper zoeken en aanduiden. Die krijgt de opdracht om iets creatiefs te ontwerpen. Daarna volgt een eerste raming van de kostprijs. Jeugdschepen Taylor kijkt er al naar uit om dit lelijk stukje Serskamp om te toveren tot een ontmoetingsplaats waar alle jongeren uit groot Wichelen hun gading vinden. De realisatie mag snel gebeuren, want nu moet de gemeente jaarlijks leegstandsheffing betalen op het gebouw. (JVB)