Webnieuws Wichelen

Wednesday, 1 Feb 2023

Update20:58

You are here: Actualiteit

16
Jul
2017

Kazekermis van start gegaan

Het is de vijfde keer dat vzw Bruinbeke Leeft! zijn schouders zet onder de organisatie van Kazekermis en het belooft alweer een gezellig volksfeest te worden.

Read more...
25
Dec
2015

Zone Zuid-Oost met honderd pompiers naar Fire For Life

Read more...Wichelen/Wetteren - Een stevige delegatie brandweermannen uit de zone Zuid-Oost trokken tijdens de warmste week onder de vlag van Fire For Life naar het StuBru-dorp Music For Life. Samen met een paar duizend ander collega’s deden ze er een mooie schenking aan de stichting ‘To walk again’ van Marieke Vervoort. De pompiers van Aalst, Denderleeuw, Lede, Ninove, Wetteren en Wichelen genoten eerst van een stevig ontbijt in de kazerne van Wichelen.

Read more...
24
Dec
2015

Zonnig cabrio-ritje eindigt tegen paal

Read more...Wichelen/Berlare - Een ritje met open dak in een Audi Cabrio is woensdagmiddag voor een 72-jarige vrouw uit Berlare slecht geëindigd. Toen de vrouw komende van het station van Wichelen in de Paepestraat richting Lede reed, ging het mis tijdens een inhaalmanoeuvre van een Volkswagen die iets voor fitnesscentrum Sanitas linksaf wou draaien.

Read more...
21
Dec
2015

Ingedutte chauffeur rijdt gracht in

Wichelen - Langs Ten Brugsken in Wichelen is zondagochtend kort voor 6 uur een zware terreinwagen Chevrolet Captiva in de gracht beland. De chauffeur kwam van een trouwfeest en reed huiswaarts richting Wetteren toen hij eventjes indutte en net voorbij houthandel De Dijcker-Lammens op een duiker belandde. Dankzij de stevige wagen raakte de chauffeur niet gewond. Zijn wagen was wel goed voor de schroothoop. Brandweerpost Wichelen ruimde de modder van de weg.

12
Dec
2015

Kruidenierster Alineke (85) overvallen

Bruinbeke - Het kleine kruidenierswinkeltje langs de Bruinbekestraat waar Aline Den Haese (85) al vijftig jaar achter de koeltoog te vinden is, werd vrijdagnamiddag overvallen. Rond 16.30 uur stapten drie zigeunertypes het winkeltje binnen. Ze eisten er geld en toen daarop niet snel genoeg gereageerd werd, kreeg de bejaarde uitbaatster een lading pepperspray in het gezicht en werd ze opgesloten. De daders gingen er van door met de beperkte inhoud van de kassa en een hoeveelheid sigaretten. Aline werd bevrijd door haar kleindochter die even later langs kwam. Ze werd voor verzorging naar het ziekenhuis gevoerd.

28
Nov
2015

Zaakvoeder De Klok overleden

Serskamp - Likeurstokerij De Klok uit Serskamp verloor vrijdag zaakvoerder Dirk Galle. Die overleed aan complicaties na een ziekte. De man laat zijn echtgenote Veerle en kinderen Thierry, Jolien en Jonas na. Veerle, Jolien en Jonas werken allen in de zaak die Dirk in 1985 van zijn overleden vader overnam en tot een ongekende groei bracht. De uitvaart van Dirk is op zaterdag 5 december om 10.00 uur in de Sint-Dionysiuskerk van Serskamp.

22
Nov
2015

Sandokan Ryu zet rode neus op

Read more...Wichelen - Judoclub Sandokan Ryu uit Wichelen toonde zich tijdens een recente training solidair met de ‘Rode Neuzen’-actie van vtm, Q-music en Belfius. Die actie promoot het opzetten van een rode neus als symbool om het taboe rond jongeren met psychische problemen te doorbreken. “Een bijzonder mooi initiatief dat we graag steunden”, vertelt Juan Ponnet. Alle leden kregen tijdens de training een neus opgezet. “En dat zorgde voor mooie en vooral grappige beelden.”

19
Nov
2015

Opnieuw strontklus voor brandweer

Wichelen - Voor de tweede keer deze week moesten de vrijwilligers van brandweer Wichelen een weggewaaid chemisch toilet en de inhoud daarvan van de de steenweg tussen Wetteren en Dendermonde halen. Een huis langs de Gebuerweg liep schade op toen een zware tak op het dak plofte.

Read more...
17
Nov
2015

Stormwind blaast chemisch toilet met inhoud op steenweg

Wichelen - De brandweer van Wichelen heeft zondagochtend in Bohemen een weggewaaid chemisch toilet moeten opruimen. Het was omgewaaid en op de steenweg tussen Wetteren en Dendermonde terechtgekomen. Omdat ook de inhoud door de stormwind op straat terecht kwam, werd de weg ook schoongespoten. Langs Heide moesten de pompiers ook omgewaaide werfhekken van de straat halen.

29
Oct
2015

Investering van 3,5 miljoen euro voor winkelcentrum Heiplas

Read more...Wichelen - Het winkelcentrum Heiplas op de grens van Lede met Wichelen ondergaat vanaf volgend jaar een kleine gedaanteverandering. De Brantano-winkel wordt gesloopt en heropgebouwd terwijl de Delhaize-supermarkt gevoelig uitgebreid wordt. "Een investering van 3,5 miljoen euro die minstens 10 nieuwe banen zal opleveren", vertelt Filip Sabbe.

Read more...
 • «
 •  Start 
 •  Prev 
 •  1 
 •  2 
 •  3 
 •  4 
 •  5 
 •  6 
 •  7 
 •  8 
 •  9 
 •  10 
 •  Next 
 •  End 
 • »